«Παιδιά και Έφηβοι: Μεγαλώνοντας σε έναν ψηφιακό κόσμο»

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Παιδιά και Έφηβοι: Μεγαλώνοντας σε έναν ψηφιακό κόσμο», η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην Κοινότητα Τριλόφου.

Το διαδίκτυο αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας όλων των ανθρώπων, μεγάλων και μικρότερων. Είναι το βασικό μέσο επικοινωνίας, κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων, ανταλλαγής πληροφοριών και γνώσεων, διασκέδασης αλλά και παραπληροφόρησης, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και εθισμού.

Στο πλαίσιο αυτό η ημερίδα «Παιδιά και Έφηβοι: Μεγαλώνοντας σε έναν ψηφιακό κόσμο» απευθύνεται

  • σε γονείς,
  • κηδεμόνες και
  • εκπαιδευτικούς των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης

και αφορά στην ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα ορθής χρήσης και συμπεριφοράς, πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων απρόσεχτης χρήσης ή και κατάχρησης του διαδικτύου, καθώς και του ηλεκτρονικού εκφοβισμού.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι

  • ο κ. Βάιος Αχιλλέας Νταφούλης, Δρ. ΑΠΘ, διευθυντής Παιδοψυχιατρικού Τμήματος στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,
  • η κα Γεωργία Αλεξούδα, συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής ΠΕ86, 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) και
  • ο κ. Ανδρέας Μεδίτσκος, κοινωνιολόγος, ΜΑ Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ»

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

Similar Posts