Δωρεάν φυσικοθεραπείες για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης

Με δύο φυσιοθεραπευτές οι οποίοι αναλαμβάνουν δράση από αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου, σε όλες τις δομές των ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης ξεκινούν οι δωρεάν φυσικοθεραπείες για τα όλα τα μέλη τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι να προσκομίζεται γνωμάτευση από ορθοπεδικό και τον θεράποντα οικογενειακό γιατρό τους (Καρδιολόγο, Παθολόγο)
Επίσης τα μέλη θα πρέπει να έχουν καλύψει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς τα ΚΑΠΗ όπου ανήκουν. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους προέδρους των ΚΑΠΗ σε κάθε Κοινότητα του δήμου.
Η φυσικοθεραπεία είναι σημαντική και χρήσιμη κυρίως για τα άτομα της τρίτης ηλικίας για τη φυσική αποκατάσταση της υγείας τους. Στόχος της είναι να προάγει, να υποστηρίζει και να αποκαθιστά την σωματική, την ψυχολογική και κοινωνική υγεία των ηλικιωμένων που το έχουν ανάγκη. Ένας φυσικοθεραπευτής αναγνωρίζει το ακριβές αίτιο των συμπτωμάτων θεραπεύοντας το, παρέχει συμβουλές σε προγράμματα άσκησης και παρέχει αποκατάσταση και εκπαίδευση.
Είναι σημαντικό τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας να γνωρίζουν πως μέσα από την φυσικοθεραπεία, όλοι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας μπορούν να αξιολογούνται ξεχωριστά με σκοπό να καθοριστεί το ακριβές επίπεδο της φυσικής κατάστασής τους. Ο φυσιοθεραπευτής επικεντρώνεται στην πρόληψη, την αποκατάσταση, την αξιολόγηση, την θεραπεία , τη φυσική ενίσχυση και την συνεχή συντήρηση των ανθρώπων τρίτης ηλικίας. Συστήνεται ωστόσο οι άνθρωποι αυτής της ηλικιακής ομάδας να ακολουθούν προγράμματα με ασκήσεις που δεν έχουν μεγάλη ένταση, που είτε γίνονται ατομικά, είτε σε μικρές ομάδες. Η άσκηση βελτιώνει το μυοσκελετικό σύστημα αυξάνοντας την μυϊκή μάζα, την ευκινησία των αρθρώσεων και την αντοχή των οστών. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ασκούμενος νιώθει ότι μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, να είναι ικανός να καταφέρει πολλά πράγματα μόνος του και να αποφεύγει μελλοντικούς τραυματισμούς και κατάγματα.
Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η βασική αρχή της φυσικοθεραπείας στην τρίτη ηλικία βοηθά στην ψυχική τους υγεία, με σημαντική βελτίωση της ευεξίας και της ενδυνάμωσης του ατόμου με την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας, της φυσικής άσκησης, της σωστής επίγνωσης του σώματος και της απαραίτητης λειτουργικής κίνησης, συγχωνεύοντας σωματικά και ψυχικά τα στοιχεία του ατόμου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των φυσικοθεραπειών θα γίνεται στις δομές κατά τις εξής ημέρες:
ΘΕΡΜΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΑ: ΠΕΜΠΤΗ
ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΤΡΙΛΟΦΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΣΟΥΡΩΤΗ: ΤΡΙΤΗ
Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ
ΚΑΡΔΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ
ΠΛΑΓΙΑΡΙ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διεύθυνση: Δημοτικό Κατάστημα Τριλόφου τηλ. Επικοινωνίας:2392.330213,214  email:kkpf@thermi.gov.gr

Similar Posts