Ημερίδα Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας

“Παιδί-Σχολείο-Οικογένεια” – Τετάρτη 24.04.2024 και ώρα 17.00-20.00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ & ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ/ΤΕΣ
  1.  Πώς μπορώ να βοηθήσω ένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες; (Δρ. Σοφία Τσακαλίδου, Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Μίκρας, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Διδάσκουσα Τ.Γ.Γ.Φ. Α.Π.Θ.)
  2. Πώς μπορώ να θέσω όρια στο παιδί στο πλαίσιο της οικογένειας και του Σχολείου; (Ευφροσύνη Χατζητιμοθεάδου, Κοινωνική Λειτουργός του 3ου Γυμνασίου Μίκρας, εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt)
  3. Παραπτωματικότητα, επιθετικότητα, βίαιη συμπεριφορά. Ποιες οι προεκτάσεις στο κοινωνικό γίγνεσθαι; (Πλακάκη Γεωργία, Ψυχίατρος παιδιών-εφήβων Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, Μέλος του Forum του Λακανικού πεδίου, Ομοιοπαθητικός Ιατρός, Μέλος της Ε.Ε.Ο.Ι. και της Liga Medicorum Homeopathetic Internationalis)
  4. Πώς μπορώ να βοηθήσω έναν/μία έφηβο/η που πενθεί; (Ευστρατία Τριανταφύλλου, Υποδιευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Μίκρας)
  5. Τι προβλέπουν τα προγράμματα παρέμβασης για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού; (Δρ. Αδάμος Αναστασίου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ06 Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διδάσκων Ε.Α.Π.)
  6. Είναι απαραίτητο ένα κανονιστικό πλαίσιο στο σχολείο; Τι προβλέπει η Ελληνική Σχολική Νομοθεσία; (Δρ. Σοφία Αυγέρη, Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Μίκρας, MSc., 2Spec., Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια)
  7. Μπορεί η ενδυνάμωση των μαθητικών κοινοτήτων να οδηγήσει στη βελτίωση της ικανότητας διαβούλευσης και της συμμετοχής των μαθητών/τριών και να ανοίξει τον δρόμο για τα Σχολεία Δημοκρατίας; (Σοφία Κυπριανίδου, Εκπαιδεύτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Σοσιοκρατικής Κυκλικής Μεθόδου-Πρόγραμμα «Δίκτυο Σχολείων για τη Δημοκρατία» Δήμου Θέρμης)
  8. Υπερφαγία, κάπνισμα, διαδίκτυο – Απλή συνήθεια ή «εξάρτηση σαλονιού»; (Δρ. Χριστίνα Σεραφείμ, Διδάσκουσα Τ.Γ.Γ.Φ. Α.Π.Θ., Συγγραφέας)
  9. Πως μπορεί η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων να ενισχύσει την γνωστική και κοινωνικό-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών; (Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μίκρας, Υποψήφια διδακτόρισσα Τμήματος Φιλοσοφίας και παιδαγωγικής ΑΠΘ)

Similar Posts