Βιοποικιλότητα και παραδοσιακές ποικιλίες στους κήπους μας

Στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης υλοποιείται την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο πολιτιστικό κέντρο Πλαγιαρίου, από 18:00 έως 20:00 εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: Βιοποικιλότητα και παραδοσιακές ποικιλίες στους κήπους μας.

Θα παρουσιαστούν προτάσεις κηποτεχνίας και καλλιέργειας παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών, οπωροφόρων δέντρων, αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών οικολογικού – αειφόρου κήπου.

Οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τις έννοιες του ενδημισμού, της βιοποικιλότητας, του οικοσυστήματος και της ποικιλομορφίας των καλλιεργήσιμων ειδών και εκφράζουν τις ιδέες τους για τη δημιουργία βιώσιμων κήπων. Παράλληλα αναφέρεται η δυνατότητα οι κήποι αυτοί να στηρίξουν την μελισσοκομία αλλά και συνολικά το οικοσύστημα της περιοχής. Τέλος επισημαίνεται η αειφορική διαχείριση του κήπου με επιλογές που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά της περιοχής, με καλές πρακτικές εξοικονόμησης νερού και με φυτά που μπορεί η ελαχιστοποιηθεί η χρήση φυτοφαρμάκων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιβαδίου σε

συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θέρμης και

εμπλουτίζεται με το εκπαιδευτικό εργαλείο AROMATISTAS σε συνεργασία με την ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Εισηγητές του προγράμματος θα είναι οι:

– Νίκος Θυμιάκης, Γεωπόνος-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

– Αλέξανδρος Οικονομίδης, M.Sc. με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΕ.ΠΕ.Α Θέρμης.

Διεύθυνση Ανατολικής Θράκης 38, Πλαγιάρι
Τηλέφωνο 2392063324

 

Similar Posts