ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΛΕΜΕ “ΟΧΙ!” ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΝΕΡΟΥ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θέρμης που έγινε στις 7/2/2024, ο Δήμαρχος Θέρμης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, εισηγήθηκαν να γίνουν αυξήσεις της τάξεως 20% στο τιμολόγιο, 20% στα ανταποδοτικά τέλη, συνολικά 60% στα πάγια των λογαριασμών του νερού από τη ΔΕΥΑ Θέρμης.

Αυτή τη στιγμή που τα νοικοκυριά έχουν γονατίσει από την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή που οι Έλληνες των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων βλέπουν τα χρήματά τους να εξανεμίζονται και να μην φτάνουν ούτε για τα βασικά, αυτή τη στιγμή που οι επαγγελματίες και οι αγρότες βλέπουν τα εισοδήματά τους να βάλλονται, αυτή τη στιγμή διάλεξε ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος για να αυξήσει τα τιμολόγια και τα πάγια ενός ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ, ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, για να καλύψει η ΔΕΥΑ Θέρμης το χρέος της προς την ΔΕΗ ύψους 4.000.000 ευρώ!  Είναι παραπάνω από επιτακτική, η ανάγκη να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα τα τιμολόγια και τα πάγια του νερού, καθώς το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δεν είναι δυνατόν σε τέτοια εποχή ακρίβειας ο δήμος να αναλαμβάνει τέτοιες ραγδαίες αυξήσεις σε κάτι τόσο πολύτιμο.

Φτάνει! ως εδώ! Είμαστε οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι ευπαθείς ομάδες, οι οικογένειες που ζούμε και εργαζόμαστε στον Δήμο Θέρμης και δεν αντέχουμε άλλο φορτίο! Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Θέρμης να μας προσθέτει επιπρόσθετα βάρη, για τα οποία δεν είμαστε υπεύθυνοι!

Ζητάμε το δίκαιο και το ηθικό! Να μην αυξηθούν οι λογαριασμοί του νερού, να δοθούν στους αγρότες, τους οικονομικά αδύναμους και τις ευπαθείς ομάδες εκπτώσεις στις χρεώσεις και τα πάγια, όπως επίσης και η δυνατότητα για ευκολίες πληρωμής. Είναι καιρός ο δήμος να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να μην αντιμετωπίζει τους κατοίκους και τους δημότες του ως απρόσωπα πορτοφόλια!  Υπογράφουμε όλοι για την διατήρηση των τιμολογίων και των παγίων ύδρευσης και αποχέτευσης στον δήμο Θέρμης σε χαμηλά επίπεδα!

Ψηφίστε εδώ

 

Similar Posts