Πεζοπορία στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης

Πεζοπορία στο Λιβάδι την Κυριακή 21 Απριλίου διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης με ώρα συγκέντρωσης 9.30 στην πλατεία του χωριού με τα δύο αιωνόβια πλατάνια, στο πανέμορφο Λιβάδι του δήμου Θέρμης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις διευθύνσεις που αναγράφονται στην αφίσα της εκδήλωσης ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση :

 

Η Πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί στο μονοπάτι «Καλογερικό». Αρχικά οι συμμετέχοντες θα κινηθούν στο δρόμο του χωριού, θα διασχίσουν τον επαρχιακό δρόμο μέχρι να μπουν στο δασικό δρόμο. Θα εισέλθουν στο μονοπάτι και θα ανηφορίσουν μέχρι το χαρακτηριστικό διάσελο.
Από εκεί θα ξεκινήσουν την τελευταία ανάβαση, μέχρι να φθάσουν στην κορυφή του Καλογερικού στα 995 μέτρα υψόμετρο, όπου η θέα είναι πραγματικά μαγευτική.
Αφού απολαύσουν την ομορφιά του Θερμαϊκού και των τριγύρω βουνοκορφών (να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ηλιοφάνειας διακρίνονται το Πάικο, τα Πιέρια Όρη, ο Όλυμπος, ο Κίσσαβος, η Χαλκιδική, ο Χολομώντας, ο Άθως, το Παγγαίο και οι λίμνες Κορώνεια και Βόλβη), θα ξεκινήσουν για την κατάβαση, με ανατολική κατεύθυνση, όπου ένα ευδιάκριτο σημάδι στο βράχο θα τους οδηγεί στο δασωμένο μονοπάτι «Αγάπης». Φυσικό σύνορο διαχωρισμού δάσους δρυός και δάσους οξιάς.
Συνεχίζοντας την κατάβαση με πορεία βορειοανατολικά ακολουθώντας το ευδιάκριτο μονοπάτι θα συναντήσουν την διασταύρωση της διαδρομής που ανέβηκαν, στη θέση “Μπασιούρη Καστανιές”
Στην έξοδο του δάσους θα συναντήσουν τον δασικό δρόμο που οδηγεί στη θέση «Τσαΐρια» και η διαδρομή θα συνεχιστεί στον δρόμο αυτό μέχρι τη θέση «Τηγανάκι».
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί στο πλαίσιο της δράσης είναι βατή και απαιτεί μέτρια φυσική κατάσταση.

Similar Posts