ΚΔΑΠ Θέρμης

Δημιουργική απασχόληση παιδιών και εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων

Η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα αλλά και η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων, αποτελούν το σκοπό της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Ο Δήμος Θέρμης λειτουργεί δύο μονάδες, τα ΚΔΑΠ Θέρμης, Βασιλικών. Τα Κ.Δ.Α.Π. είναι μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ηλικίας 5 -12 χρόνων για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου. 

Όλα τα ΚΔΑΠ αποτελούν επιλέξιμες δομές μέσω ΕΣΠΑ.  Λειτουργούν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου κάθε χρόνο, σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου, ενώ Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι συνεχίζονται τα δημιουργικά εργαστήρια σε πρωινά τμήματα. 

Στόχος και σκοπός των ΚΔΑΠ είναι να έχουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, πρόσβαση σε χώρους δημιουργίας κοντά στην οικογένεια, το σπίτι, τη γειτονιά, να συναναστρέφονται με συνομηλίκους και να καθοδηγούνται από εξειδικευμένο προσωπικό σε δράσεις που τα κάνουν χαρούμενα, ταιριάζουν στην ηλικία τους και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους. Γι’ αυτό η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται με σκοπό να ενισχυθούν αυτές οι δομές κοινωνικής και οικογενειακής προστασίας και να εξασφαλισθούν και άλλοι χώροι Δημιουργικής Απασχόλησης που θα καλύψουν την ανάγκη για φροντίδα και πρόνοια των παιδιών και των γονέων του Δήμου Θέρμης.

Δραστηριότητες του ΚΔΑΠ Δήμου Θέρμης

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης είναι οι χώροι που τα παιδιά συναντιούνται και συναναστρέφονται με φίλους και συμμαθητές, σε ένα περιβάλλον χαράς, δημιουργίας, διασκέδασης, φροντίδας και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες αναπτύσσουν και εξελίσσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.
Στα ΚΔΑΠ τα παιδιά αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα από οργανωμένες ομάδες με δράσεις όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια, κατασκευές, μουσικοκινητική αγωγή, εκμάθηση μουσικών οργάνων, γυμναστική και δραστηριότητες που αναφέρονται σε φύση και περιβάλλον και οι γονείς εξυπηρετούνται στις ανάγκες της καθημερινότητάς τους έχοντας στη διάθεσή τους ένα δημιουργικό & ασφαλή χώρο παραμονής των παιδιών τους.

Κατά τη διάρκεια των εορτών τα ΚΔΑΠ οργανώνουν διάφορα εορταστικά δρώμενα. Μ’ αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να απολαύσουν και να καμαρώσουν τα παιδιά τους σε διάφορες δραστηριότητες, αλλά και να συμμετέχουν οι ίδιοι σε αυτές.

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας: Φανή Δομουχτσή, τηλ.: 23923 30213, Βάσω Φυτώκα 23923 30214

  • ΚΔΑΠ Θέρμης, τηλ.: 2310 460296 
  • ΚΔΑΠ Βασιλικών, τηλ.: 23960 23713 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *